Ontruimingstraining

De Ontruimingstraining

De Ontruimingstraining is een onmisbaar onderdeel van de veiligheidsbedrijfsvoering in uw bedrijf. Wanneer iedereen weet op welke manier hij of zij zo snel mogelijk in veiligheid kan komen bij een ontruimingsbevel, geeft dat een goed gevoel.

Los van de ontruiming die de BHV doet is het ook belangrijk dat uw personeel weet wat ze moeten doen als door een calamiteit uw pand ontruimd moet worden. In deze opleiding leggen wij uit, op welke manier en waarom het nodig is om ontruimingen vlot en veilig te laten verlopen.

Wij willen tevens een stuk bewustzijn kweken over vluchtroutes en de alternatieven daarvoor. Deze training moet uiteraard regelmatig gevolgd worden door de ontruimingsoefeningen.

Na het volgen van de ontruimingstrainingen weet iedereen wat te doen bij ontruiming. Uw pand is binnen afzienbare tijd ontruimd en u weet exact of iedereen op een veilige plek buiten is.

Ontruimingstrainingen zijn niet alleen noodzakelijk bij grote en kleine bedrijven. Ook bij verzamelgebouwen, appartementencomplexen, scholen en instellingen redden deze oefeningen levens.

De Ontruimingsoefening

Hoe vaak houdt u een ontruimingsoefening en hoe beoordeelt u of het gaat zoals het zou moeten?

Het antwoord is:

Oefening baart kunst.

Alles wat u in situaties zonder stress goed heeft geoefend gaat als het gepaard gaat met stress veel beter. Wij beoordelen ontruimingen, maken een analyse en wijzen u en uw personeel op eventuele verbeterpunten.

Rolf Thieme Brandweer Diensten biedt de mogelijkheid de oefening zo realistisch mogelijk te maken. Wij kunnen dan ook voor u een realistische ontruimingsoefening helemaal in scene zetten. Uiteraard met de rook- en brandeffecten die nodig zijn en eventueel aangevuld met Lotus slachtoffers. De oefening is dan tevens een goede mogelijkheid de levensreddende handelingen van uw BHV’er te testen.

Rolf Thieme Brandweerdiensten