Over Rolf Thieme

Al meer dan 20 jaar ben ik brandweerman. Ik ben beroepsbrandweerman  en daarnaast ook vrijwillig brandweerman.

Brandweerman zijn is een veeleisend beroep. In mijn vrije uurtjes mag ik dan ook graag wat stoom afblazen op de motor, zoals de foto laat zien.

Omdat ik graag mensen help, heb ik mij door ontwikkeld en veel branche gerelateerde opleidingen gevolgd, waaronder ook de instructeuropleidingen voor de brandweer en de opleiding tot BHV instructeur. Ik ben dan ook door het NIBHV (overkoepelend orgaan voor BHV) gecertificeerd. Tevens ben ik EHBO instructeur en geef ik reanimatie en AED lessen. Daar ben ik toe bevoegd en gecertificeerd door de Nederlandse en Europese reanimatie raad.

In de afgelopen 20 jaar heb ik ruime ervaring opgedaan. Ik ben veel situaties tegen gekomen waarbij een BHV’er veel ellende en schade had kunnen voorkomen. Door mijn enorme ervaring als hulpverlener kan ik mijn cursussen onderbouwen met praktijkvoorbeelden van situaties die  ik zelf heb meegemaakt.

Naast mezelf beschik ik over een goed team aan vakbekwame instructeurs die ik in specifieke vakgebieden kan inzetten.

Wij geven les met de modernste middelen. Zo hebben wij computer gestuurde vuurbakken. Deze bakken kunnen heel nauwkeurig worden aangestuurd, wat optimale veiligheid waarborgt.

De cursussen kunnen wij bij u op het bedrijf of centraal in de buurt voor u verzorgen. Wij geven er de voorkeur aan dit bij u op uw bedrijf of instelling te doen. De opleiding en/of herhalingsopleiding kan dan geheel aan uw wensen worden aangepast. Bovendien kunnen we dan goed bepalen welke specifieke gevaren er zijn en welke mogelijkheden uw pand heeft bij ontruiming.

Trainingen zijn maatwerk; een kantoor, ziekenhuis school of kinderdagverblijf ontruimen is heel wat anders dan een ontruiming van een werkplaats. Elk bedrijf heeft zijn eigen risico`s. Wij maken u en uw personeel daar graag van bewust.

Rolf Thieme Brandweerdiensten